Miasto i Gmina Wieleń

KONKURS KULINARNY NA "NAJSMACZNIEJSZĄ POTRAWĘ REGIONALNĄ W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE"

 W ramach realizowanego projektu współpracy pn. "Spektakl Międzypokoleniowych Atrakcji Kulinarnych” Czarnkowsko-Trzcianecka Lokalna Grupa Działania serdecznie zaprasza

  • członkinie Kół Gospodyń Wiejskich

  • przedstawicielki lokalnych stowarzyszeń

do wzięcia udziału w konkursie kulinarnym na „NAJSMACZNIEJSZĄ POTRAWĘ REGIONALNĄ W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE"

 

Przedmiotem konkursu są potrawy regionalne w nowoczesnej odsłonie, które będą oceniane w następujących kategoriach:

  • DANIE GŁÓWNE (mięsne, półmięsne, jarskie)

  • DESER (potrawy słodkie, ciasta).

 

Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest wypełnienie i dostarczenie karty zgłoszeniowej do dnia 19 kwietnia 2023 r.

  • osobiście,

  • pocztą tradycyjną (liczy się data stempla pocztowego)

Czarnkowsko-Trzcianecka Lokalna Grupa Działania

ul. Kościuszki 88/37, 64-700 Czarnków

  • elektroniczną na adres e-mail:

biuro@czarnkowsko-trzcianecka-lgd.pl

 

Zgłoszoną do konkursu potrawę należy zaprezentować 23 kwietnia 2023 r. podczas trwania wystawy rolniczej AgroTargi na Placu Wolności w Czarnkowie.

 

Na zwycięzców czekają ATRAKCYJNE NAGRODY!

Planowane nagrody to karty podarunkowe do sklepu AGD wybranego przez Czarnkowsko-Trzcianecką LGD.

W kategorii „danie główne” przewidywana jest nagroda w postaci:

  • karty podarunkowej na kwotę 1000 zł za zajęcie I miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 700 zł za zajęcie II miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 500 zł za zajęcie III miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 300 zł za otrzymanie wyróżnienia

Z kolei w kategorii „deser” przewidywana jest nagroda w postaci:

  • karty podarunkowej na kwotę 1000 zł za zajęcie I miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 700 zł za zajęcie II miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 500 zł za zajęcie III miejsca

  • karty podarunkowej na kwotę 300 zł za otrzymanie wyróżnienia

 

Celem konkursu jest:

- identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych w nowoczesnej odsłonie,

- promocja potraw regionalnych w nowoczesnej odsłonie,

- wymiana doświadczeń kulinarnych pomiędzy uczestnikami,

- budowa tożsamości kulturowej w oparciu o ciągłość tradycji przekazywanych z pokolenia twórców na dzieci i młodzież,

- wspieranie lokalnej tożsamości,

- upowszechnianie wiedzy dotyczącej wykorzystywania walorów regionalnych potraw w ofercie lokalnego rolnictwa, turystyki, agroturystyki oraz rzemiosła i przetwórstwa.

 

WAŻNE:

  • Uczestnicy powinni pochodzić z powiatu czarnkowsko-trzcianeckiego

  • Każdy uczestnik może zgłosić tylko JEDNĄ potrawę w danej kategorii (tj. w ramach konkursu można zgłosić maksymalnie dwie potrawy)

  • Termin składania kart zgłoszeniowych: 19 kwietnia 2023 r.

  • Prezentacja oraz degustacja potraw odbędzie się 23 kwietnia 2023 r. podczas AgroTargów na Placu Wolności w Czarnkowie

  • Przed wzięciem udziału w konkursie należy zapoznać się z Regulaminem konkursu!
    Regulamin oraz karta zgłoszeniowa dostępne są na stronie internetowej Czarnkowsko-Trzcianeckiej Lokalnej Grupy Działania

http://www.czarnkowsko-trzcianecka-lgd.pl/asp/pl_start.asp?typ=13&menu=1&dzialy=1&akcja=artykul&artykul=1738

  • Więcej informacji pod numerem telefonu: 67 344 16 53

 

 

Regulamin konkursu

Karta zgłoszeniowa

powrót do kategorii
Poprzednia Następna

Pozostałe
aktualności