Konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z ryb słodkowodnych
Wystawa potraw rybnych oraz Konkurs kulinarny na najlepszą potrawę z ryb słodkowodnych to część zaplanowanej na 3 czerwca 2022 r. Konferencji podsumowującej dokonania beneficjentów oraz NGR.
Ponieważ wielu z Państwa prowadzi działalności gastronomiczne, oferując różnorodne i smaczne dania z ryb lub przygotowuje je w swoich domach, mamy przyjemność zaprosić wszystkich chętnych do udziału w Konkursie kulinarnym oraz wystawie potraw rybnych. Wystarczy tylko przygotować potrawę rybną, sporządzoną wg własnego przepisu i zgłosić ją do Konkursu, który odbędzie w podczas Konferencji w dniu 3 czerwca 2022 r. w Wiejskim Klubie Kultury w Milczu, w gminie Chodzież. Rozstrzygnięcie będzie miało miejsce w godzinach od 14:00 do 15:00.
Organizacja wystawy ma na celu zachęcenie wszystkich gości konferencji do wizyty w gospodarstwach i punktach gastronomicznych, zarówno tych nowych, które powstały dzięki działalności NGR, jak i tych prężnie funkcjonujących obecnie na obszarze działania grupy. Ponadto celem tego wydarzenia jest również promocja spożycia ryb jako produktu lokalnego oraz możliwości ich wykorzystania w kuchni. Każde danie będzie wyeksponowane, znajdzie się przy nim tabliczka z jego nazwą oraz informacja o tym, kto jest wykonawcą.
Ponadto spośród uczestników konferencji wyłoniona zostanie komisja, która dokona degustacji oraz wybierze 3 najlepsze potrawy. Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody. Następnie potrawy zostaną przeznaczone do konsumpcji dla wszystkich uczestników konferencji.
Serdecznie zapraszamy do zgłaszania swoich potraw do 27 maja 2022 r., podając nazwę potrawy oraz jej wykonawcę, poprzez wypełnienie karty zgłoszeniowej, na adres sekretariat@ngr.pila.pl lub tradycyjnie na adres NGR Plac Pocztowy 25, 64-980 Trzcianka.
W załączeniu Regulamin konkursu kulinarnego oraz karta zgłoszeniowa.
Regulamin konkursu kulinarnego -kliknij
Informacja:
Patrycja Sanocka
Specjalista ds. wdrażania LSR
Nadnotecka Grupa Rybacka